Swie Yap - Tai chi chuan Training en Coaching
Holistische Chi massage
Mensen in hun kracht brengen
Klankschaal uitvoering
Chi Neng Qigong
IDOGO® Qigong
T'ai-chi-ch'uan
Vechtkunst als levenskunst
Zachte kracht
De oefeningen
Verdere toepassing en werking
Workshop
De trainer
Artikel in Buitenhof Bruist:
Reacties en ervaringen
Lessen najaar 2024 in Delft
Ontdekkingsworkshop voor Qigong instructeurs
Aanvullende informatie lessen
Contact
De trainer
Ik, Hay-Swie Yap, heb gewerkt als adviseur in de civiele techniek, en daarbij was het evenwicht van constructies in en op de grond steeds het belangrijkste.

Mijn leven heeft vaak in het teken gestaan van het overwinnen van (eigen) blokkades. De vechtkunst die ik al meer dan 40 jaar beoefen, heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. Ik ben uit mijn schulp gekropen waar ik mij als kind verschool voor pesterijen. Ik heb geleerd het 'gevecht' -de communicatie met mijn omgeving- bewust soepel aan te gaan. Daarmee heb ik de gave ontwikkeld anderen te helpen met het opheffen van innerlijke weerstanden.

Mijn aanpak verschilt wezenlijk van het klassieke onderricht in T'ai-chi en Qigong zoals ik dat ervaren heb, dat zich vooral richt op het aanleren van 'de vorm'.

Ik zie het als mijn opgave de mensen te helpen in balans te komen in deze snel veranderende en veeleisende maatschappij, en zo de samenleving waarin ik leef te verrijken en ondersteunen met alle goede kanten van deze oosterse bewegingskunsten.


Contact opnemen