Swie Yap - Tai chi chuan Training en Coaching
Holistische Chi massage
Mensen in hun kracht brengen
Klankschaal uitvoering
Chi Neng Qigong
IDOGO® Qigong
T'ai-chi-ch'uan
Vechtkunst als levenskunst
Zachte kracht
De oefeningen
Verdere toepassing en werking
Workshop
De trainer
Artikel in Buitenhof Bruist:
Reacties en ervaringen
Lessen najaar 2024 in Delft
Ontdekkingsworkshop voor Qigong instructeurs
Aanvullende informatie lessen
Contact
Reacties en ervaringen
 • Jouw zienswijze in relatie met de gelegenheid die je bood ervaring in een gevoelsrichting te doen gaven mij in elk geval nieuwe gezichtspunten:
  * in balans zijn, in je centrum staan zodat je van daar uit je grenzen kunt bepalen
  * het oefenen met tweetallen om te ervaren hoe het is om leiding te nemen en om te volgen en te zorgen dat de verhouding hiertussen niet uit balans raakt
  * zo'n simpele oefening om de dag energiek te beginnen en nog wat meer.
  Wat op mij grote indruk maakte was de bescheiden manier waarmee je je opstelde en in staat was om die (veel te grote!!!!!) groep "zo gek" te krijgen dat iedereen serieus meedeed. Dat gaf ook een bijzondere soort energie.

  Het leuke tijdens de bijeenkomst met jou was dat je alles in verbinding kon brengen met datgene waar we voor bij een outplacementbureau zijn. Ik hoop dat je daar nog lang mee doorgaat!!!!

 • Ik heb die middag ervaren dat ik dichter bij mijn gevoel ben gekomen. Ik ben dan zo met mijn lichaam en mijn gevoel bezig dat er geen tijd en ruimte is voor allerlei gedachten. Dat is mooi. Ik denk dat het nog intensiever kan en dat het wellicht ook helpt om oud zeer op emotioneel niveau te verwerken. De oefeningen in een groep geven een meerwaarde. Het lijkt wel of er een enorme energie rondgaat in de groep. De oefeningen met de handen in tweetallen hebben me laten

 • Ik vond het een interessante ochtend die me ook heeft geraakt.

 • Vond het zeer interessant om te hebben meegemaakt. Ik denk dat het zeer zinvol is om in dit jachtige leven op geregelde tijden ontspanning (in spanning!) te zoeken. Ik heb nu gezien hoe dat bij T'ai-chi in zijn werk gaat en kan me goed voorstellen dat dit een geweldig gevoel, niet alleen van rust maar ook zelfbewustzijn, geeft.

 • Zoals je ziet heb ik het zeer plezierig en leerzaam gevonden.
  Kort en bondig: ik heb er van genoten.

 • ervaren hoe je ruimte voor jezelf kunt pakken en hoe je soms je zelf mee kan laten gaan door de ander. Dat spanningsveld is heel interessant.

 • Ik vond het heel bijzonder, een echte eye-opener. De oefening 'leegmaken' heb ik vrijdag samen met mijn echtgenoot gedaan. Hij moest examen doen en hij was erg zenuwachtig. In welke mate het heeft bijgedragen aan zijn voldoende weet ik niet, maar hij werd er wel rustig van...

 • Een sessie met Swie Yap over T'ai-chi is een indringende en mooie verrijkende ervaring voor lichaam en geest. Met veel plezier heb ik inmiddels twee maal deelgenomen. Met bezieling leidt Swie zijn bijeenkomst en het is ongelooflijk waar hij mensen toe kan bewegen. De laatste keer dat ik deelnam kwam ik helaas op de valreep binnen door een ergerlijke stress-situatie. Met veel lichamelijke spanning probeerde ik een nieuwe kleurenprinter nog gauw aan de praat te krijgen, voordat ik naar Den Haag zou rijden. Later, nog weer later, nog even proberen, een laatste poging en dan ook nog een allerlaatste. Ja, dat is nou jammer, nou ben ik al eigenlijk te laat voor Swie, terwijl ik daar nu juist zo'n zin in heb! Ik herkende de situatie en liet me er toch door misleiden. Dan begint Swie, die ons duidelijk uitlegt hoe je als mens het "midden" dient op te zoeken. De balanspositie noem ik het maar even. Het "midden" is sinds mijn ervaringen met mental coach Frits Lšhnen voor mij al een duidelijk kernbegrip. Het was echter maar goed dat Swie mij nog eens even flink op dat begrip attendeerde. Daar gaat het allemaal om als je een evenwicht wenst te vinden. Dat is ook wenselijk voor ieder mens, omdat alle (overdreven) positieve of negatieve uitschieters juist het evenwicht bedreigen. Na diverse fysieke T'ai-chi-oefeningen was ik niet alleen volledig ontspannen, maar kon ook met ogen dicht de situatie om mij heen perfect beheersen. Het zogeheten handen- en voetenwerk. Een heerlijke beleving; leuk om ook aan anderen door te geven. Ik merk dat ik dat ook fantastisch vind. Verscheidene mensen uit mijn directe omgeving heb ik ook dit keer weer vrolijk verteld over Swie. Van mij mag deze Chinese beheersingsleer ook wel "T'ai-Swie" heten. En op mijn computer vervang ik de short-cut "Ctrl-P" (druk) binnenkort door Ctrl-R (relax).
  Ik moet de dagelijkse T'ai-chi-discipline nog wel beter gaan leren beheersen.
  Dankjewel Swie!
 • Contact opnemen