Swie Yap - Tai chi chuan Training en Coaching
Chi massage
Mensen in hun kracht brengen
Klankschaal uitvoering
Zhineng (Chi Neng) Qigong
IDOGO® Qigong
T'ai-chi-ch'uan
Vechtkunst als levenskunst
Zachte kracht
De oefeningen
Verdere toepassing en werking
Workshop
De trainer
Reacties en ervaringen
Lessen 2018 in Delft
Lessen 2018 in Den Haag
Lessen bij Debora en Merlijn
Retraite in de natuur op Bergplaas Zuid Afrika voorjaarsvakantie 2019
Reisinformatie Tai-chi retraite op Bergplaas
Aanvullende informatie
Contact
Retraite in de natuur op Bergplaas Zuid Afrika voorjaarsvakantie 2019
Verbind je met de natuur door middel van
T'ai-Chi en Qigong oefeningen &
‘Spirit of the wild’ wandelingen

Wat gaan we doen?

Dagelijks T’ai-Chi en Qigong oefenen met Swie Yap. Ze zijn geschikt voor beginners en er is aandacht voor gevorderden. De oefeningen worden vaak herhaald zodat ze later zelfstandig beoefend kunnen worden.


Er zijn wandelingen met Cindy en Wayne Maspero. Zij zijn de docenten van ‘Spirit of the Wild’ en beheerders van Bergplaas. Met de wandelingen laten zij de verbinding met de natuur ervaren waardoor persoonlijke kwaliteiten duidelijker kunnen worden en zich hierdoor verder ontwikkelen. Voor info zie www.bergplaas.com.Wat wordt er geleerd?

De oefeningen en de wandelingen zijn gericht om ontspanning en verbinden met de natuur te creëren. Ervaar je die verbinding, maakt je beter contact met je eigenlijke natuur - je innerlijke kracht. Door jezelf te leren accepteren en lief te hebben kan die kracht zich gaan openbaren; en er ontstaat innerlijke balans en ‘zachte’ kracht in het hier en nu.Start retraite

Zondag 24 februari 2019.
Je bent welkom vanaf 15.00 uur.

Einde retraite

Zaterdag 2 maart 2019 om 10.30 uur.
De leraar: Swie Yap

Swie geeft T’ai Chi en Zhineng Qigong les in Delft, Rijswijk en Den Haag. Hij is een betrokken docent die zich verbindt met zijn studenten en hen op een respect-, liefdevolle en zachte manier begeleid.De oefeningen ziet hij niet als doel op zich maar als middel om te komen tot ontspanning en te leren van jezelf te houden. Daarmee kan er beter contact gemaakt worden met de eigen natuur, je innerlijke kracht.


Swie maakt steeds een vertaalslag van de oefenin-gen naar het vinden van balans in je eigen leven.

Daarbij wordt de student gestimuleerd inzicht te vinden en nieuwe dingen over zichzelf en/of in relatie met zijn omgeving te ontdekken.

Van daaruit word je geprikkeld om, letterlijk en figuurlijk, zelf stappen te nemen.Een deel van de dag zullen de lessen bestaan uit T’ai Chi en Zhineng Qigong oefeningen en ze zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Swie geeft les in het Nederlands. Meer info over T’ai Chi, Zhineng Qigong en de docent op www.swieyap.nl.

De wandelingen met: Cindy en Wayne MasperoCindy en Wayne Maspero geven cursussen en retraites op Bergplaas waarin de verbinding tussen mens en natuur centraal staat.

Door deze verbinding opnieuw te ervaren wordt ook de toegang tot de eigen innerlijke natuur mogelijk en kunnen persoonlijke kwaliteiten duidelijker worden en kunnen zich verder ontwikkelen.

Daardoor krijgt het werk van studenten en professionals uit natuurbescherming, toerisme en zakenwereld na het 'Spirit of the Wild' programma meer betekenis en voldoening.

Cindy en Wayne nemen ons mee met de wandelingen door de natuur waarbij de wandelingen steeds aansluiten op de oefeningen van Swie.

Er zijn ook enkele vrije middagen waar je zelf op pad kan of je rust kan nemen. De begeleiding van de wandelingen is in het Engels.

De plek: Bergplaas


Bergplaas is een beschermd natuurgebied in Zuid-Afrika en we zijn daar exclusief te gast.


Er is volop rust en afzondering, waardoor we ons kunnen richten op de oefeningen en de wandelingen.


Bergplaas is een ruwe en harde omgeving waar je wordt teruggeworpen op jezelf. Het is daarmee een ideale plek voor een retraite waar je je goed kunt verbinden met de natuur en daarmee ook met je eigen natuur.

Het boek ‘Bergplaas: een verhaal - de relatie tussen mensen en natuur’ van Irene van Lippe-Biesterfeld beschrijft het karakter en de ontwikkeling van het park en/of kijk op www.bergplaas.com.Kosten


De kosten zijn €1.145,- per persoon.

Inclusief overnachtingen in een 2-persoonskamer,
3 vegetarische maaltijden per dag, koffie, thee en water.

Bij meerdere aanmeldingen dan het aantal kamers wordt het delen van je kamer met een andere deelnemer zeer gewaardeerd. In dat geval is er achteraf een korting van €100,- per persoon die de kamer deelt.

Het willen delen van de kamer kan op het aanmeldformulier aangegeven worden.


De kosten zijn exclusief vliegtickets en lokaal vervoer van en naar Bergplaas.Aanmelden


Aanmelden doe je met "het Aanmeldformulier". Je krijgt van ons een bevestiging en de nota als wij het aanmeldformulier ontvangen hebben. Meld je tijdig aan om zeker te zijn van je plaats!Betalingen


Als wij je aanmeldformulier ontvangen hebben krijg je van ons een nota. Daarin vragen we je €200,- aan te betalen. Na ontvangst van je aanbetaling is je aanmelding definitief. De rest van het totaalbedrag moet voor 1 november 2018 betaald zijn.Annuleren


Annuleren tot 15 november 2018: 80% retour.

Annuleren tot 1 januari 2019: 50% retour.

Annuleren na 1 januari 2019: 0% retour.


De retraite gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Wanneer de retraite niet door kan gaan omdat er te weinig deelnemers zijn dan krijg je alle betalingen retour.

Bij eventuele verhindering van Swie gaat de retraite door en wordt er een vervanger gevraagd. Er is dan geen recht op teruggave van de kosten.Ontmoetingen voor- en achteraf:


Bij voldoende belangstelling organiseren we medio november 2018 een informatieve kennismakingsbijeenkomst in Delft. Je kunt dan de andere retraite deelnemers ontmoeten, vragen stellen en oefeningen doen met Swie. Ook na de retraite is er, bij voldoende belangstelling, een terugkom bijeenkomst gepland in mei 2019. Aan beide bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.

Foto's copyright Niko MoermanContact opnemen